Producatori
 
Cosul meu!
0 produse
 
Cele mai vandute
 
Recomandate
Zebra Australiana Zebra Australiana
20.00lei
Perus Perus
30.00lei
Hamster Hamster
15.00lei
 

Marele Alexandru

Origine:

 

Marele Alexandru este originar din India, Bangladesh, Sri Lanka si Asia de sud est. Numele de „Alexandrul cel Mare" l-au primit dupa Alexandrul cel Mare, rege al Macedoniei, din motiv ca soldati din armata lui au adus in jurul anului 327 i.C. primii Alexandrii in Europa. Numele a fost folosit si pentru ai deosebii de verisorii lor mai mici „Micul Alexandru"

 

Caracteristici:

 

Ajung la o lungime de 60 cm , o greutate de 250 - 300 g si o durata de viata de 30 - 40 de ani.

Masculul este verde cu inel negru in jurul gatului, ceafa este colorata roz, pieptul si burta sunt verde deschis spre gri, pe umeri sunt maronii, coada este deasupra verde iar dedesubt galbena. Irisul este galben deschis iar picioarele gri.

Femela este in mare parte la fel ca si masculul, cu deosebirea ca nu au inelul negru in jurul gatului si nici ceafa roz. De altfel sunt si mai mici decat masculii.

Pui, la fel ca si la Micul Alexandru, isi primesc coloritul abia dupa 3 ani.

Spatiul de trai / colivia:

 

In libertate marele alexandru traieste in mici grupuri si se deplaseaza in functie de hrana. In captivitate trebuie tinuti neaparat in voliere, nici decum in colivie!! Voliera trebuie sa fie neaparat din metal deoarece au ciocul foarte tare si ar roade colivia de lemn imediat. Dimensiunile minime petru o voliera in casa sunt de 2x1x2 LxLXI la cu conditia sa ii mai oferiti pasarii zbor liber. Pentru o voliera exterioara este recomandat sa faceti o voliera de 5x1.5x2 LxLxI pentru o pereche.

 

Reproducerea:

 

Pentru reproducere este necesar ca perechea de Alexandrii sa stea singuri in voliera. Alexandrul cel mare se poate reproduce abia de la varsta de 3 ani. Cuibul trebuie sa fie de minim 30x30x60 LxLxI cu o gaura de intrare de ca. 10 cm diametru. Pe fundel cuibului este indicat sa puneti span de lemn cam 5 cm in inaltime.

Marele Alexandru se reproduce o singura data pe an si anume in luniile Ianuarie, Februarie si Martie. Ei fac intre 2 si 4 oua la un interval de cate 2 zile. Ouale vor fi clocite 28 de zile.La 7 saptamani, puii parasesc cuibul iar 3 saptamani mai tarziu incep sa devina independenti.

 

Hranirea:

 

Marele Alexandru mananca in principal seminte, fructe, legume, porumb, nuci, alune si mai ales crengi proaspete.

Sorteaza dupa:
Marele Alexandru
Marele Alexandru
0009
1,000.00lei